Fri och lätt

Ett steg åt sidan

Har under hösten tagit ett steg åt sidan. Slutat att regelbundet lägga upp bilder på Instagram. Och inte heller målat lika ofta och mycket som tidigare. Har skrivit lite om de tankar jag hade som ledde fram till beslutet i två  blogginlägg  Ursprunget och Är kvar . Är nu helt övertygad om att det var ett helt rätt beslut. Jag hade fastnat i krav på mig själv att hela tiden prestera fina målningar. Jag hade ju också från, ingenstans egentligen, på kort tid haft flera utställningar.

Lätthet

Det är då så enkelt att hamna i värdering mer än i glädje. Men när jag nu åter tar tag i penseln är det med en ny lätthet. Jag behöver inte få fram en tavla som skall visas på en utställning. Behöver heller inte få fram något som kan läggas ut på Instagram. Det är en sådan befrielse. Och jag kan verkligen andas ut. Testa och experimentera. Precis det som jag så länge velat uppnå. Det allra roligast är att jag börjar kunna känna att jag är närmare ett eget uttryck. Som här.

Helena Wennerhill - Mentorcoaching

Helena Wennerhill

På Bloggen kommer du att kunna ta del av mina reflektioner kring mitt måleri och den skapande processen. Ibland med koppling också till coaching.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *