Lugn

Rogivande vila

Det  blir allt tydligare för mig vad det är för ett uttryck jag söker. Har som jag skrivit i flera bloggar suttit fast ett tag. Inte vetat åt vilket håll jag vill röra mig. Jag har låtit min längtan efter klarhet få mogna fram i mig under hela hösten när jag inte målat så mycket som tidigare. Inte haft krav på prestation och resultat. I stället har jag låtit känslan få växa till sig i mig och litat på att den visare sig så småningom.

Vila blicken

Söker ett lugnar uttryck. Inte så mycket färger. Om färger finns med är de milda och få. Strukturen är fortsatt där. Liksom lager på lager. Där finns också alltid något att vila blicken på. Där ögonen kan stanna upp.

En ny skapelseprocess

På något sätt kommer detta att leda till en annan skapelseprocess. Det intuitiva finns fortsatt där men nu har jag en klarare känsla inom mig varifrån processen startar. Om jag tidigare inte alls hade en aning om vad jag ville åstadkomma så finns nu en inre bild. Och även om bilden ändras under skapelsens gång så är den ursprungliga känslan kvar.

Helena Wennerhill - Mentorcoaching

Helena Wennerhill

På Bloggen kommer du att kunna ta del av mina reflektioner kring mitt måleri och den skapande processen. Ibland med koppling också till coaching.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *