Att hänga med piano och fåtölj

Utställning i möblerat rum

Tog i helgen ned tavlor från min senaste utställning. Denna gång i Stockholm och i en helt annan typ av lokal än vid tidigare utställningar. Från att ha visat mina tavlor i mer traditionella gallerier och i sjöbod så prövade jag nu ett annat slags rum.

Lokalen i fråga var en terapeutisk mottagning, främst för samtal. Centralt belägen i Vasastan. Och tavlorna hängdes i väntrummet och i ett mindre samtalsrum.

Lugnt och ombonat

Väntrummet hade högt till tak med sköna fåtöljer och ett stort svart gammalt piano. Mjuka mattor och behaglig belysning gav en varm och mysig atmosfär. Det var därför så intressant att konstatera hur rummet också påverkade besökarna. Man slappnade av, slog sig ned i fåtöljerna och började prata med andra besökare. Om livet likväl som om konsten.

En annan konstupplevelse

Av varje utställning jag haft så här långt så lär jag mig något nytt. På traditionella gallerier är det oftast kala vita väggar. Varje tavla betraktas därför utan yttre störande moment. Och det har självklart ett värde i sig. Nu, vid denna utställning, blev det en annan typ av konstupplevelse. Rummet medverkade till en mer avslappnad atmosfär och jag fick intrycket att det också påverkade besökarna till att slappna av mer och på så sätt tillägna sig konsten på ett annat sätt.

Kategori
Helena Wennerhill - Mentorcoaching

Helena Wennerhill

På Bloggen kommer du att kunna ta del av mina reflektioner kring mitt måleri och den skapande processen. Ibland med koppling också till coaching.