Lager på lager

Vilken teknik har du?

Ibland får jag frågan ”Hur målar du?  Vilken stil och teknik använder du?”  På det svara jag att jag oftast tycker om att måla lager på lager och på så sätt bygga struktur. Strukturer fascinerar mig. Det är väl också av den anledningen mina ögon fastnar för alla de vackra strukturer som finns i naturen. Barklager på trädstammar, lavamönster på stenar mm.  De är så inspirerande (läs gärna bloggen Former i naturen )

Att måla lager på lager är också ett sätt att skapa ett djup i målningen. Ibland är det min avsikt redan från början. Dvs bygga en struktur och ett djup i tavlan med hjälp av lager på lager av färgstrykningar. Ibland blir det så då jag inte är nöjd med det 1:a lagret. Tar därför och målar över. Genom att skrapa bort en del färg så syns det undre lagret igenom. Och jag har skapar en tavla med lager på lager. Det kan bli en hel del lager innan jag känner att nu faller allt på plats.

Varje lager en berättelse

Har jag målat över flera flera gånger så syns inte alla de lager som finns på duken. Kan då inte låta bli att fundera över hur mycket de lager som inte syns ändock påverkar tavlan. För varje lager har ju gett impuls till nästa. Blir som en kedja av händelseförlopp som till slut landar i ett läge som känns som de rätta. Jag som skapat vet ju oftast vilka lager som finns på duken. Jag har ju varit med under hela resan. Men vad ser en annan betraktare? Hur mycket förändrar alla lager tavlans berättelse. En filosofisk fråga men en intressant fråga.

Helena Wennerhill - Mentorcoaching

Helena Wennerhill

På Bloggen kommer du att kunna ta del av mina reflektioner kring mitt måleri och den skapande processen. Ibland med koppling också till coaching.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *