Tiden räcker inte till

Det saknas tid

För allt jag vill göra. Vill framförallt måla och skapa betydligt mer än jag gör. Och det gör mig så frustrerad att jag inte får till det. Efter alla år som coach vet jag dock också att det handlar om att prioritera. Det kommer ny tid hela tiden och det är upp till mig att välja hur jag vill använda den. Minns att det fanns en övning eller snarare test som handlade om att bli medveten om hur man använder sin tid. Vad fyller jag egentligen mina dagar med? Hur väl förvaltar jag den tid som getts mig. Förmodligen är det en massa dötid och slöseri tid som skulle kunna väljas bort.

I sinom tid

Men livet kan ju heller inte bara handla om att man måste vara supereffektiv. Att bara fylla dagen med meningsfulla aktiviteter. Det är faktiskt skönt att som deltidspensionär inte behöva ställa klockan tidigt och stressa upp. Att ta allt i ett lugnare tempo. Liksom att kunna sätta sig ned och lösa en sudoko eller något annat ”onyttigt”. Men innebär det då att jag behöver försonas med att jag inte hinner med allt. Ett annat sätt att se på saken är att det bara kommer att ta lite längre tid. Jag kommer att kunna testa och experimentera med allt det jag vill göra i mitt skapande. Men allt kan inte ske idag eller imorgon men förhoppningsvis i sinom tid.

Att se det så känns ändock lite bättre. Jag väljer att ta  allt i ett lugnare tempo. Tillåter mig att också ge utrymme för ”onyttiga” aktiviteter. Och litar på att tiden räcker till.

Helena Wennerhill - Mentorcoaching

Helena Wennerhill

På Bloggen kommer du att kunna ta del av mina reflektioner kring mitt måleri och den skapande processen. Ibland med koppling också till coaching.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *