Platå eller vadå?

Nästa steg

Känns som att jag sitter fast. Kommer inte vidare i mitt måleriande. Söker ett nästa steg men vet inte vad det är. Handlar det om ett annat uttryck? Nya tekniker? Jobba med andra material eller andra färger? Finns ju inga problem med att fortsätta med det jag gjort tidigare. Vet ju att det funkar.Till och med bra ibland.Tycker både jag själv och andra. Men vill jag det? Ger mig inte riktigt samma tillfredsställelse längre. Helt enkelt inte lika stimulerande. Jag har som person alltid drivits vidare av en nyfikenhet. Så nu söker jag helt enkelt ett nytt sätt att uttrycka mig på. Men vad är den stora frågan.

Platå

Kanske är jag på en platå. En sträcka utan synlig utveckling. Har varit i sådana perioder tidigare i mitt liv. Exempelvis när jag var barn och spelade piano. Jag tränade och tränade och kom ingenstans. Så hux flux togs ett stort steg. Kanske är jag i ett sådant skede nu. Det gäller att hålla ut även om det är frustrerande. Och tro på att något händer. Att det sker en utveckling när jag är på platån men på ett annat plan. Att det finns ett värde i detta intet.

Tid

Men en sak är helt klar. och det är att det känns extra viktigt med tid just nu. Tid för att experimentera och testa.Sökandet efter något förutsätter att det finns tid för att söka. Funkar inte med att pressa in en timma här och där. Det måste finnas utrymme för utforskande och ”misslyckande”. Så i sökandet finns säkert svaret på vad nästa steg är. Och att det visar sig när tid är. ”Timing” är ett begrepp som fascinerat mig mycket genom åren bl.a. i coaching. En enkel fråga från coachen som kommer exakt vid rätt tidpunkt blir kraftfull och får en stor betydelse för klienten. Så förmodligen handlar det för mig om att nu inte pressa fram ett svar på vad nästa steg är. Utan att istället vara sökande och lyhörd för när tiden är inne.

Helena Wennerhill - Mentorcoaching

Helena Wennerhill

På Bloggen kommer du att kunna ta del av mina reflektioner kring mitt måleri och den skapande processen. Ibland med koppling också till coaching.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *