Delade upplevelser

Att ställa ut

Har nu hållit min första utställning. En vecka i en gammal sjöbod i Skärhamn. Det har varit en bra upplevelse. Var inte så nervös inför den trots att det var många förberedelse. Fick hjälp av min yngsta dotter med hängning av alla tavlorna. Vilket jag är mycket tacksam över. Förstår så här i efterhand att hängningen har en stor betydelse för helhetsintrycket. Glad också över att utställningen gjordes tillsammans med två andra konstnärer. De visade keramik och handstickat.

Att se på konst

Eftersom detta var min första utställning så visste jag ju inte alls hur mina tavlor skulle tas emot ej heller hur jag skulle uppleva att andra människor gick runt och betraktade mina verk. Skulle jag uppleva det som utlämnande och otrevligt, eller? Det var ju inte så längesedan jag inte ville visa mina tavlor till någon person överhuvudtaget. Jag vande mig dock vid detta förvånansvärt snabbt. Och det kändes inte alls konstigt. Alla stannade inte upp utan många kastade bara en snabb blick in i lokalen och gick sedan vidare. För de flesta som kom in i sjöboden var ute på en kort promenad i Skärhamn och inte alls där för att se på konst. Men en del stannade upp. Tittade en extra gång. Gick närmare och vissa köpte. Som denna tavla ”Skyddsängeln”. En födelsedagspresent till en dotter.

Dela en upplevelse

Jag fick en mycket positiv respons på mina tavlor. Det var lite överväldigande. Hade inte räknat med det. Det mesta blev sålt. En annan positiv erfarenhet  var alla de samtal jag hade med människor som betraktade mina tavlor. Det har tillfört en dimension av att måla och ställa ut som jag inte reflekterat över tidigare. En del frågar om vilken teknik jag använt mig av. Andra om processen och hur jag tänkt. Jag berättar för dem och får sedan också ta del av deras tankar om vad de ser i tavlan. Vi delar våra upplevelser. Förstår så här i efterhand att även för dem som enbart går runt och tittar utan att köpa något så har de med sig en upplevelse. Egentligen ganska självklart men jag hade helt enkelt inte tänkt på det. Men det värmer mig hjärta att min konst också på så sätt kan  tillföra ett värde till den som betraktar tavlan.

 

Helena Wennerhill - Mentorcoaching

Helena Wennerhill

På Bloggen kommer du att kunna ta del av mina reflektioner kring mitt måleri och den skapande processen. Ibland med koppling också till coaching.